Staff Size

Ask a question, or offer help to others
Post Reply
waynf
Posts: 1
Joined: Wed Nov 25, 2015 6:37 am
Location: Canada

Staff Size

Post by waynf » Wed Nov 25, 2015 6:47 am

I am inquiring as to whether changing size of staff requires "Consort Edition"

maestro
Site Admin
Posts: 159
Joined: Tue May 01, 2007 9:06 am

Re: Staff Size

Post by maestro » Wed Nov 25, 2015 8:00 am

Yes. You can try Consort Edition options with menu option "Setup/Demo". Then set staff properties by right-clicking on a staff and selecting "Setup Draw"

padscot
Posts: 3
Joined: Wed Feb 01, 2017 1:08 pm

Re: Staff Size

Post by padscot » Fri Feb 24, 2017 9:35 am

I've tried increasing the line height as you suggest, changing the value in the box under the the double ended vertical arrow, but it just makes the line shorter. What am I doing wrong? I've also tried adjusting the printer setup, , but I can't even get a preview.
Cheers
Paddy

maestro
Site Admin
Posts: 159
Joined: Tue May 01, 2007 9:06 am

Re: Staff Size

Post by maestro » Sat Feb 25, 2017 7:58 am

You probably did it right. It should print as you intended. Try printing to a pdf file as a test. Musette keeps the screen staff height the same for ease of editing, but the staff length changes proportionally. As you make the notes bigger, fewer notes fit on a line, making the line appear shorter on the screen.

Post Reply